Review: Babylon Whore split @ Imperiumi.net

Imperiumi.net screengrab

METALLIMEDIAN MAHTI

Vaikka Kreikka tunnetaan nykyään lähinnä veloistaan ja maksukyvyttömyydestään, kaksi erityisen hienoa asiaa kuuluvat olennaisesti Kreikan historiaan: filosofia ja black metal. Nämä keskenäänkin toisinaan hyvin yhteensopivaa asiaa ovatkin synnyttäneet joukon tekijöitä pitkin maailmanhistoriaa ja tämä toimikoon aasinsiltana tämän kertaiseen tekijäkaksikkoon. Lord Impaler ja Athos ovat molemmat kreikkalaisia black metal -yhtyeitä ja tämän split-julkaisun perusteella vieläpä varsin päteviä sellaisia.

Neljän kappaleen teoksen ensimmäisestä biisikaksikosta vastaa vuonna 1998 perustettu Lord Impaler. Kolmikon levyhistoriaan ei mahdu kuin yksi täyspitkä levytys, mutta sitäkin useampi demo tai minituotos. Babylon Whore -osuus kattaa sekä nimikkobiisin että toisen samasta puusta veistetyn sävellyksestä. Molemmat biiseistä edustavat nopeatempoista ja melodista black metalia, mutta tunnelmointia unohtamatta.

Lopputulos on hyvällä tavalla kovin 1990-lukuinen ja etäisesti kulta-ajan Dark Funeralille sukuinen. Vihaiset rääkylaulut ja mukiinmenevät soundit ovat pitäneet huolen siitä, ettei bändin tuotantoa ole syytä ohittaa vastaisuudessakaan.

Toisena tuleva Athos jää edeltäjälleen vain rinnanmitalla. Tyylikin on sopivalla tavalla samanlainen: melodinen, reipastempoinen ja 90-luvun kulta-ajoista muistuttava. Soundillisesti Athos on astetta raspisempi ja toisaalta myös hippasen Lord Impaleria kevyempi. Ainoa selkeämpi heikkous on hieman pöljältä kuulostasvat “puhtaat” ölinät, mutta niiden vähyyden takia kokonaisuus ei rampaudu pilalle asti.

Riffirintaman saralla molemmat bändit ovat varsin passelia jälkeä. Tasapaino kahden bändin välillä on hyvä, eikä kumpikaan akteista varsinaisesti dominoi kenttää. Osakiitos tästä kuuluu tasamääräiselle biisitarjonnalle, kun veisuja on mukavasti kaksi kummaltakin.

Kaikkiaan Babylon Whore / …Were There Before They Born -yhteisteos on hölmöstä nimestään huolimatta varsin napakka yhteisjulkaisu. Tämänkaltaista hyvin tehtyä ja perinnetietoista black metalia ei ole maailmassa koskaan liikaa.

Source: http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=14622

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s