Interview: Aug 2014, Tragon @ RockOverdose.gr

Ο τραγουδιστής των Lord Impaler, Tragon, παραχώρησε μια εφ’ολης της ύλης συνέντευξη στο Rock Overdose, όπου και αποκάλυψε πολλά σημαντικά νέα για το Καστοριανό συγκρότημα!
rock overdose screengrab

Your Overdose of rock and metal news.
Rock Overdose: Καλησπέρα Άλεξ. Αρχικά να σε καλωσορίσω στο Rock Overdose. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Tragon: “Καλησπέρα και σε σένα Δημήτρη!”

Rock Overdose: Έχουν περάσει τρία χρόνια από την κυκλοφορία του Admire the Cosmos Black. Τι ανταπόκριση δεχθήκατε από τον κόσμο μέσα σε αυτό το διάστημα;

Tragon: “Δεδομένης της ελαχιστότατης εμπειρίας που είχαμε νομίζω ότι γενικά πήγε καλά το “Admire”, ο κόσμος που το άκουσε σίγουρα γουστάρει αυτό που κάνουμε.”

Rock Overdose: Ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν μια ολοκληρωμένη δουλειά σας και πραγματικά, κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το “Admire” είναι ένα αριστούργημα. Πριν από ένα μήνα, όμως, υπογράψατε με μια Αμερικανική δισκογραφική εταιρία, την «Unmerciful Death Productions» για την επανακυκλοφορία του. Δώσε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με αυτή την συμφωνία σας.

Tragon: “Το A.T.C.B. ουσιαστικά το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας, οπότε τόσο η προώθηση όσο και η διανομή έπασχαν σημαντικά. Όταν λοιπόν μας πλησίασε η Unmerciful Death θεωρήσαμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία ο δίσκος να φτάσει επιτέλους και στην Αμερική με τις δυνατότητες που έχει μια εταιρία για να το προωθήσει. Η συμφωνία είναι να βγει αρχικά σε CD και αργότερα και σε βινύλιο, ενώ ανάλογα με τις πωλήσεις δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και για άλλες κυκλοφορίες.”

 Rock Overdose: Το CD έχει επανατυπωθεί, πότε να περιμένουμε το βινύλιο;

Tragon: “Νομίζω μέσα στο 6μηνο, αν και αυτό το κανονίζει η UDp και δεν περνάει καθόλου από τα χέρια μας.”

Rock Overdose: Εκτός όμως από αυτή την επανακυκλοφορία, μαθαίνουμε ότι είστε στα πρόθυρα να κυκλοφορήσετε ένα EP επετειακού χαρακτήρα με τίτλο “ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ”. Θες να μας μιλήσεις γι’αυτό;

Tragon: “Ο πλήρης τίτλος του είναι The Serpent Seal – Το Αρχέγονο Σκότος Επιστρέφει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κυκλοφορία που ετοιμάσαμε για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια από την πρώτη μας demo κυκλοφορία. Θα περιλαμβάνει τα κομμάτια Dying, Final Gates, Travel Through Abyss καιAdmire The Cosmos Black από τα 3 πρώτα μας demo. Αυτή τη στιγμή το EP ήδη μιξάρεται στα Strype Audio της Νορβηγίας από τον Tom Kvallsvol.”

Rock Overdose: Δηλαδή είναι επαναηχογραφημένα, σωστά;

Tragon: “Ναι, όλα έχουν ηχογραφηθεί από την αρχή και από τα πρώτα δείγματα που πήραμε από τον Tom μπορώ να πώ ότι ο ήχος τους θα σπέρνει!!!”

Rock Overdose: Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για ημερομηνία κυκλοφορίας ή έχετε σχεδιάσει περίπου πότε θα βγει;

Tragon: “Ακόμα δεν έχουμε την τελική μίξη στα χέρια μας, οπότε είναι νωρίς για ανακοινώσεις.”

Rock Overdose: Καλώς. Θέλω να σε πάω κάπου αλλού. 15 χρόνια Lord Impaler. Πες μου την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή που έζησες με την μπάντα.

Tragon: “Η καλύτερη μάλλον ήταν όταν πήγα στη Νορβηγία για την μίξη του Admire The Cosmos Black, γιατί ήταν η στιγμή που πολλά όνειρα γίνονταν πραγματικότητα μαζί. Η χειρότερη πρέπει να ήταν κάπου στο 2002 όταν φτάσαμε ένα κλικ πριν βαρέσουμε διάλυση, αλλά ευτυχώς μαζέψαμε τους εαυτούς μας οι λίγοι που ήμασταν αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και όλα πήγαν καλά αν και μας πήρε αρκετό καιρό να ορθοποδίσουμε…”

Rock Overdose: Σχετικά με τη διάλυση, η μικρή κοινωνία της Καστοριάς έπαιξε ρόλο ώστε να φτάσετε σε αυτό το σημείο;

Tragon: “‘Όχι, τα προβλήματα τότε ήταν κυρίως προσωπικές και μουσικές διαφορές μεταξύ μας. Μην ξεχνάς ότι το 2001 είχαμε στις τάξεις μας 7 μέλη με εντελώς διαφορετικό background και δεν υπήρχε κοινό όραμα για το που θέλουμε να πάμε σαν γκρουπ.”

Rock Overdose: Θα ήθελα να μείνω όμως στην Καστοριά. Πόσο δύσκολο είναι μια μέταλ μπάντα κατ’αρχας να επιβιώσει και μετ’επειτα να πετύχει τους στόχους της σε μια τόσο μικρή πόλη; Σε ρωτώ γιατί είσαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσεις, μιας και όπως είπαμε πιο πάνω, σε λίγο καιρό θα γιορτάσετε τα 15 χρόνια ζωής σας!

Tragon: “Κοίταξε, αν υπάρχει θέληση τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ειδικά τώρα που υπάρχουν τα εργαλεία για να σταθεί μια μπάντα μόνη της στα πόδια της και να κάνει τη δουλειά της γνωστή όπου κι αν βρίσκεται. Φυσικά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες. Σε μια μικρή πόλη είναι πιο λίγοι οι οπαδοί και οι μουσικοί και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, ευτυχώς όχι αξεπέραστα!”

Rock Overdose: Μπορώ να πω ότι με κάλυψες πλήρως. Τώρα, σε ότι αφορά το δεύτερο full-length άλμπουμ, ακούγεται πως θα φέρει τον τίτλο “In Full Regalia”. Βρίσκετε σε προχωρημένο στάδιο ή απλά το έχετε στην άκρη του μυαλού σας;

Tragon: “Το In Full Regalia είναι σχεδόν 100% έτοιμο όσον αφορά τη συγγραφή των τραγουδιών. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε τις ηχογραφήσεις του. Θα περιλαμβάνει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι Genesis, Devour The Divine, The White Dream of Ziz, Babylon Whore, The Fall of Man, A Fire That Burns, Howling at the Sea και The Last With Prophetic Blood.”

Rock Overdose: Να υποθέσω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σας έχετε την Νορβηγία είτε για ηχογραφήσεις, είτε για μίξη και mastering;

Tragon: “Για ηχογραφήσεις μάλλον θα κινηθούμε στην πεπατημένη, στα δικά μας studios. Για mix/master όμως ναι, είναι στο μπροστά όχι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Καλώς ή κακώς οι Νορβηγοί είναι πολύ μπροστά σε αυτό το κομμάτι και έχουν πιο ελκυστικές τιμές παρότι σαν χώρα είναι πολύ πιο ακριβή. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.”

Rock Overdose: Αυτό που λες είναι σημαντικό. Άρα να υποθέσω ότι οι σχέσεις σας με την Σκανδιναβία και πιο συγκεκριμένα με την Νορβηγία είναι εξαιρετικές από την στιγμή που ηχογραφήσατε το Admire μέχρι και σήμερα.

Tragon: “Ναι, είναι μια επιδίωξή μας να έχουμε ανοιχτές πόρτες εκεί γιατί έχουμε δει στην πράξη τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για εμάς, και φυσικά ξέρουμε ότι δεν θα μας στοιχήσει πιο ακριβά απο ότι αν κάναμε τη δουλειά στην Ελλάδα…”

Rock Overdose: Φάκελος lives. Έχετε μπει για τα καλά στο στούντιό σας και “λιώνετε” στις πρόβες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να σας δούμε ζωντανά στο σύντομο χρονικό διάστημα;

Tragon: “Ναι, είναι κάτι που το κυνηγάμε. Δεν ξέρω αν θα μας κάτσει φέτος κάτι αλλά σίγουρα το θέλουμε πολύ. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, και λόγω της μεγάλης πορείας που έχουμε στον χώρο, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό, οπότε προσπαθούμε να είμαστε 100% έτοιμοι και να μην κάνουμε τσαπατσουλιές μόνο και μόνο για να βρεθούμε πάνω σε μια σκηνή.”

Rock Overdose: Έχω ακούσει πως έχετε παίξει λαιβ σε ένα βουνό. Ισχύει;

Tragon: “Ναι, πριν πολλά πολλά χρόνια, χαχαχα!”

Rock Overdose: Θες να μας περιγράψεις εκείνη τη βραδιά ή θα προτιμούσες να κλείσουμε αλλιώς αυτή την πραγματικά απολαυστική συνέντευξη;

Tragon: “Ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής ανοργανωσιάς, παρόλα αυτά ήταν μια καλή εμπειρία για εμάς σε πολλά επίπεδα. Δεν θα ήθελα ωστόσο να επεκταθώ. Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε…”

Rock Overdose: Νομίζω ότι καλύψαμε σχεδόν τα πάντα. Από μεριάς μου να σε ευχαριστήσω άλλη μια φορά για τον χρόνο σου και να σας ευχηθώ να παν όλα κατ’ευχήν! Τέλος, θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα σε όλους τους αναγνώστες του Rock Overdose!

Tragon: “Στηρίξτε τις τοπικές σας μπάντες. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά πρέπει να το κάψουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να το έχουμε για πάντα εκεί. «Στηρίξτε τις τοπικές σας μπάντες»! Δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εσάς. Αν δεν το κάνουμε όλοι αυτό, όταν οι δεινόσαυροι του μέταλ φύγουν δεν θα υπάρχει πια σκηνή και δεν θα υπάρχουν πια μπάντες…Σε ευχαριστώ για τον χρόνο και για το ενδιαφέρον σου για τους Lord Impaler. Stay heavy! \m/ ”

Για το Rock Overdose,
Δημήτρης Νατσούλης

source: http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=33187

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s